سایتی با ۱۰ میلیارد عکس

اکتبر 18, 2008

سایتی را در نظر بگیرید که میزبانی ۱۰ میلیارد قطعه عکس را انجام می دهد. همچنین تصور کنید که هر روز حدود ۱۰۰ میلیون نفر عکس های خود را به این سایت اضافه می کنند.

نام این سایت فیس بوک است. چند روز قبل سایت فیس بوک رسما اطلاعاتی را منتشر کرد:

-تعداد عکسهای موجود بر روی فیس بوک از مرز ۱۰ میلیارد قطعه عکس عبور کرده اند. از طرفی فیس بوک مدتهاست که هرعکس را در ۴ سایز مختلف نمایش می دهد(مشابه فلیکر) با این حساب چیزی حدود ۴۰ میلیارد قطعه عکس می شود.

برخلاف سایتهای «وب یکی» هاستینگ عکس  که هرنوع تصویر در هر اندازه و به هردلیلی در انها اپلود می شد و می شود ٬ در فیس بوک بیشتر عکسهایی اپلود می شوند که روزانه توسط کاربران ان گرفته شده و برای دوستان خود ارایه می گردند. البته در برایند کلی شاید در حد و اندازه تصاویر ناب هنری و حرفه ای نباشند اما هرچه هست آمارها نشان می دهند که همین تصاویر بیشتر و بیشتر توسط دوستان و کاربران دیده می شوند٬ تگ گذاری می شوند کامنت می گیرند و به بحث گذاشته می شوند.

  • There are between 2 and 3 Terabytes of photos being uploaded daily
  • Over 15 billion photos are served each day
  • Photo traffic peaks at over 300,000 images served per second
  • Over one petabyte (1,024 Terabytes) of photos have been stored

اعداد و ارقام انقدر بزرگ هستند که تحلیل انها به سادگی قابل انجام نیست. فراموش نکنیم که تمام این اعداد و ارقام مربوط به یک سایت هست به نام فیس بوک که فقط یکی از اجزاء ان قسمت تصاویر یا فوتو هست : این سایت قسمتهای بینهایت زیادی از جمله ویدیو و موزیک نیز دارد. قسمتهایی مثل ویدیو می توانند کابوسی برای یوتیوب باشند و یا موزیک انها کابوسی برای ای تیونز اپل.

اما قسمت تصاویر فیس بوک هم اکنون کابوس بزرگی برای سرویسهای اپلود و سرویسهای اشتراک عکس در وب هست : از جمله فلیکر. اگر بخاطر داشته باشید مدتی قبل فلیکر با هیجان فراوان رسیدن به مرز ۲ میلیارد عکس را پس از چندین سال فعالیت جشن گرفته بود. اکنون فیس بوک در مدتی چندین برابر کمتر به حجمی ۵ برابر دست یافته است.

* نمی گویم تمام تصاویر خودرا به سمت فیس بوک شیفت دهید. طبعا گزینه های متعدد و فراوانی برای هر نوع عکس٬ در وب هست. اما در هنگام تست همگی انها٬ عظمت ارقام گفته شده در بالا را در پس زمینه ذهن خود داشته باشید.

* شاید تاکنون دقت نکرده باشید که لینکهای تصویر اپلود شده در فیس بوک می توانند به صورت کاملا پابلیک منتشر شوند. یعنی برای رویت تقریبا تمامی اجزاء فیس بوک نیازمند داشتن یک اکانت در فیس بوک هستید اما البومهای عکس و عکسها را به صورت قابل نمایش برای تمام کاربران وب می توانید دراورید.

از طرف دیگر- البته نمی خواهم نگرانی بیهوده در شما ایجاد کنم- توجه داشته باشید که تصاویر خصوصی و شخصی خود را که در فیس بوک اپلود می کنید به گزینه های  privacy ان دقت بیشتری کنید. کاملا با دقت تنظیمات را انجام دهید تا مشخص شود دقیقا چه افرادی توانایی دسترسی به دیدن تصاویر شما را داشته باشند. فیس بوک تمام این امکانات را در اختیار شما قرار داده از کاملا خصوصی تا کاملا پابلیک. این به هوشمندی شما برمی گردد که گزینه ها را درست تنظیم می کنید یا خیر؟

* چه فیس بوک را دوست داشته باشید چه نداشته باشید! چه فیس بوک در داخل ایران بلوکه کامل باشد یا نصفه نیمه بلوکه باشد و چه کاملا باز باشد٬ در هر صورت فیس بوک همچون یک حقیقت کاملا عریان و قابل لمس در اینترنت حضور جدی دارد. حضور در چنین جمعی لازمه زیستن مجازی نوین است. هرچند باب میل بسیاری از ما نباشد. هم اکنون برای تست این هیولای جدید اینترنت اقدام کنید

فیس بوک

اکانت من در فیس بوک

18 Responses to “سایتی با ۱۰ میلیارد عکس”

  1. حمیدرضل Says:

    خوبه ، ولی وقتی فیلتر باشه به چه درد میخوره ؟
    اینم از فوائد اینترنت ایرانو سرعت عالی ، دسترسی عالی ، کیفیت متفاوت

  2. Microsoft dot net Says:

    دوست عزیز، اگه از فنون نرم افزاری اطلاعی ندارید نظر ندید، شما توی این پستتون گفتید که تعداد عکسهای موجود بر روی فیس بوک از مرز ۱۰ میلیارد قطعه عکس عبور کرده اند.
    (خوب تا اینجا درست)
    سپس ادامه دادید که : از طرفی فیس بوک مدتهاست که هرعکس را در ۴ سایز مختلف نمایش می دهد(مشابه فلیکر) با این حساب چیزی حدود ۴۰ میلیارد قطعه عکس می شود.
    این حرف شما دیگه از بی اطلاعی شما سرچشمه میگیره، فیس بوک اینقدر احمق نیست که هر عکس رو در 4 سایز نگهداری کنه، بلکه وقتی میخواد صفحه رو برای شما نمایش بده، همون یک عکس رو میتونه در هر اندازه که مایل بود نمایش بده، پس چون در 4 سایز مختلف نمایش میده دلیل بر این نیست که 4 قطعه عکس ذخیره شده داره. پس عدد 40 میلیاردی که شما اعلام کردید 400% غلطه

  3. mhmazidi Says:

    مایکروسافت دات نت: عزیز دلم: شما این لینک رو مطالعه بفرما. من هم فکر می کنم زود قضاوت کردن پشیمانی بعدی رو به دنبال داره عزیزم. کمی صبور باش
    http://feeds.feedburner.com/~r/allfacebook/~3/421136226/
    In terms of files, that is over 40 billion files since there is 4 image sizes store for each individual photo

  4. mohsen Says:

    با سلام . وبلاگ خیلی خوبی داری موفق باشی به وبلاگ ما هم سر بزن اگه خواستی منو لینک کن منم شما را لینک می کنم .
    http://itclub.blogfa.com
    moh2sen2006@yahoo.com
    محسن
    اگر مایل به تبادل لینک هستید آمادگی خود را با ورود به وبلاگ من و در قسمت نظر ها اعلام نمایید


  5. برو بابا این که کار خفنی نیست…

    پسر خاله من 2تا دی وی دی عکس داره.

  6. sobhdam Says:

    It took me a while. Look at the building you can see in the driver’s side area through the glass. It’s a «fake refraction» of the building that can be seen above and behind the car. That wouldn’t happen in real life.


  7. عکس عکس و دیگر هیچ

  8. اسماعیل Says:

    مینیمال روز:
    این حرف شما دیگه از بی اطلاعی شما سرچشمه میگیره

  9. Mohsen Says:

    آقای دکتر من خیلی وقته که تو فیس بوک عضوم و شما را هم به دوستانم اضافه کرده ام اما هنوز فیس بوک برای من سراسر پیچیدگی است اگر در باره بخشهای مختلفش بنویسید خیلی عالی میشه. در باره این مطلب عالی هم ممنون.

  10. mojtaba Says:

    جالبه اگه اینطوری باشه یه منبع خوب برای گرفتن عکس است
    http://www.sadatsystem.com/forums

  11. mehdi Says:

    با Microsoft dot net موافقم ولی نه با لحن تندش.

    زبان برنامه نویسی سمت سرور فیس بوک (حالا هر زبانی می خواد باشه) قادر است بر روی تصاویر عملیات ویرایشی از قبیل کاهش حجم و سایز و واترمارک و …
    انجام دهد حالا چه در 4 حالت نمایشی باشه چه در n حالت دیگه
    بنابراین نمی شود گفت 40 میلیارد عکس دارد و در واقع همون 10 میلیارد ملاکه .
    در مورد این لینک :
    http://www.allfacebook.com/2008/10/facebook-surpasses-10-billion-photos/
    که معرفی کردید من فکر می کنم فقط یک شعار تبلیغاتیه و از ناآگاهی مخاطب برای بزرگ جلوه دادن فیس بوک (البته بزرگ هست 🙂 )استفاده کرده و 40 میلیارد با توجه به دلیل مذکور صحیح نیست
    وقت خوش

  12. paakpari Says:

    گفته های شما کاملاً صحیح است و از آمار و ارقامی که دادید ممنونم. می خواستم اضافه کنم، هر سایتی کاربرد خاص خودش را دارد. استفاده از فیس بوک به جای فلیکر کار منطقی باشد. ضمناً عکسهایی که من خودم آپلود کنم می توانم privacy آن را کنترل کنم اما غالباً دوستان عکسهایی آپلود می کنند که من هم حضور دارم و تگ می خورم. در این صورت در پروفایل من ظاهر می شوند ولی من کنترلی روی آنها ندارم.

  13. sss Says:

    فیلتر شده ولی با این لینک می تونید وارد بشید
    http://gizlinet.org/index.php?q=aHR0cDovL2RlLWRlLmZhY2Vib29rLmNvbS8%3D

  14. tnt Says:

    انقدر جر و بحث نكنيد سايته فيلتره آي كيو ها ، يه آنتي فيلتره توپ مي خواااااااااام

  15. Mohsen Says:

    انصافا سایت جالبیه …

  16. پرهام Says:

    من نمی‌فهمم چه دلیلی داره از یک سایت یا یک برنامه به این شدت طرفداری بشه و به تبلیغش بپردازند.
    اگر واقعا خوب، که خودش مشتری جمع میکنه و شما هم به عنوان یک کاربر که از این سیستم استفاده می‌کنید آن را معرفی کنید ولی دیگر انقدر موضع‌گیری برای چیست؟

  17. زيبا Says:

    من اسمشو خيلي شنيده بودم. حتي چند بار تو فيلم هاي مختلف شنيده بودم. اما اين پست شما منو وادار كرد كه براي اولين بار ويزيتش كنم.


بیان دیدگاه